Wednesday, September 12, 2012

George Skiloyiannis














George Skiloyiannis / Γιώργος Σκυλογιάννης


Recently George Skiloyiannis, a well known Greek painter from the city of Amfissa, opened his work place for the public and  presented his latest creations. These photos are from that opening.












Ο Γιώργος Σκυλογιάννης άνοιξε τις πόρτες του εργαστηρίου του, στις 18 Αυγούστου, στον παραδοσιακό οικισμό της Χάρμαινας- Άμφισσα στο πλαίσιο των Φωκικών εκδηλώσεων 2012 του Δήμου Δελφών.
 
 






 




 
 
 
 
 

Ο Γιώργος Σκυλογιάννης γεννήθηκε στην Άμφισσα. Πήρε δίπλωμα ζωγραφικής και σκηνογραφίας από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1981 κάνει την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα στην γκαλερί ΄΄Μέδουσα΄΄.












Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης το 1982 συνεχίζει τις σπουδές του στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Συναντάει τον καθηγητή Jean Laude, όπου ολοκληρώνει μαζί του την Maitrice Αισθητικής πάνω στο έργο του J. Pollock.














Ακολουθεί τις σπουδές του στη Φιλοσοφία της Τέχνης με καθηγητή τον Revault D' Allones και γίνεται κάτοχος του DEA. Το 1985 συνεχίζει θεωρητικές σπουδές στις πλαστικές τέχνες στο πανεπιστήμιο Paris VIII.












Πολλές διακρίσεις και βραβεία συνοδεύουν τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία. Από το 1996 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δικτύου Εικαστικών Εργαστηρίων Δήμου Άμφισσας - Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 2006 είναι καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.







 
 
 
 
 
 

No comments: