Saturday, June 1, 2013

Thanos Stathopoulos









Ο Θάνος Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1963. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ιστορίας κινηματογράφου. 









Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης, ντεμπουντάροντας με το "Θέμα για άγνωστο επισκέπτη" (εκδόσεις Ερατώ, 1985). Εκείνη την περίοδο έγραψε και το βιβλίο "Μπέκετ" για τις εκδόσεις Ερατώ. Έκανε τη θεατρική μεταφορά του κειμένου του Σάμιουελ Μπέκετ "Πρώτος έρωτας", που ανέβηκε στο θέατρο Χώρα, την άνοιξη του 2004, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Κουτσουρέλη και ερμηνεία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. 









Σε συνεργασία με τον εικαστικό Αλέξανδρο Ψυχούλη εξέθεσε την εγκατάσταση "Playback", η οποία βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του, στο "Lab art projects" το 2003. Έγραψε το λιμπρέτο για το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη "Ο Σωκράτης στην Αθήνα", που παρουσιάστηκε στις 13 Ιουλίου 2001 στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Σωκράτη. Είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού "Α. Αθηναϊκή Επιθεώρηση Σύγχρονης Τέχνης" και της εφημερίδας "Η Καθημερινή". 









Από το 2003 έως το 2006 υπήρξε παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ. Σήμερα, συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, στην ΕΤ1, "Hotel Τρίτων". 











Οι ποιητικές συλλογές του που έχουν εκδοθεί είναι οι εξής: "Θέμα Για Άγνωστο Επισκέπτη" (εκδόσεις Ερατώ, 1985), "Η Ιστορία της Μουσικής" (εκδόσεις Ίκαρος, 1994), "Playback" (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2003), "Ένας Σωρός Γλώσσα" (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2007) *Ν.Ι.Π. ....










και "Το αυτόματο" (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2013). 
[ source ]





Παρουσίαση στις 13 Απριλίου 2013 στο art bar Ποιήματα & Εγκλήματα.










Ο Θάνος Σταθόπουλος διαβάζει για την έκθεση "Η δι-αφάνεια του σεξ"








"Για ένα διάστημα κοιμόμουν νωρίς" Εκπομπές του Τρίτου Προγράμματος (2003 - 2006)








No comments: