Thursday, January 5, 2012

Sex in-and-with Art










 
σΕΞΑΡΣΗ (in Greek)
Η «σΕξαρση» είναι μία ομαδική έκθεση με θέμα την σχέση -ένωση ή διαχωρισμό- και των δύο γεννητικών οργάνων -πέους κι αιδοίου- στις εικαστικές τέχνες. Η έκθεση περιλαμβάνει 45 έργα από αντίστοιχο αριθμό διεθνών καλλιτεχνών σε διάφορες μορφές – όπως βίντεο, γλυπτική, εγκαταστάσεις, ζωγραφική, μικτή τεχνική και φωτογραφία.

 








Το θέμα που επέλεξε ο κ. Μεγακλής Ρογκάκος είναι σκοπίμως τολμηρό. Η «σΕξαρση» προέκυψε ως αντίδραση στην σιωπηρώς συνεχιζόμενη λογοκρισία της παρουσίασης των γεννητικών οργάνων στις εικαστικές τέχνες του 21ου αιώνα. Η έκθεση εορτάζει ένα μεγάλο εύρος στυλ με τα οποία κατάλληλοι εικαστικοί αναπαριστούν το πέος και το αιδοίο με πρωτόγνωρη αμεσότητα και διαφάνεια. Στόχος είναι να αποδειχθεί ότι η εικαστική αναπαράσταση πέους κι αιδοίου μπορεί να είναι επιβραβευτική γενικά για το φιλότεχνο κοινό.











Τα εκθέματα σκοπεύουν να γεννήσουν στους θεατές ποικίλα συναισθήματα – όπως αμηχανία, βεβήλωση, γέλιο, διαστροφή, ευθυμία, ζήλια, ηδονή, θάρρος, ίντριγκα, κατάπτωση, λαγνεία, μαζοχισμό, ντροπή, ξενογαμία, οικειότητα, πόθο, ρομαντισμό, σαδισμό, τύψεις, υστερία, φιληδονία, χυδαιότητα, ψάξιμο και ωραιότητα.



No comments: